Skip to content

Maatschappelijke projecten

Post Thumbnail

Football Makes it Happen


Stichting Football Makes It Happen zet zich in voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of ernstige ziekte. Zij zetten zich in voor deze kinderen en hun omgeving om hen een beter leven te kunnen bezorgen. Zij helpen onder andere door middel van financiële ondersteuning, therapieën, acties en het aanschaffen van speciale benodigdheden, maar ook om de omgeving van het kind een steuntje in de rug te bieden door bijvoorbeeld een etentje voor de ouders, of een dagje uit met het gezin.
Om geld voor dit alles in te zamelen houden zij via Facebook geregeld veilingen met bijzondere items, bijvoorbeeld gedragen voetbalshirts, waarop men kan bieden en (www.facebook.com/FMIHauctions) waarvan het opgehaalde geld volledig ten goede komt aan de stichting. Ook het organiseren van Meet & Greet met voetballers, verkoop van merchandise via de webshop en donaties helpt hierbij aan mee.
FC de Rebellen en Football Makes it Happen werken intensief samen om te zorgen dat clubs en bedrijven op de hoogte zijn van het goede werk dat zij doen en om de naamsbekendheid van Football Makes it Happen te vergroten. Samen staan we sterk!

Brabants Kampioenschap G-Beach Soccer


Jaarlijks steunen wij het G-Beach Soccer in Veldhoven. Teams van verschillende voetbalverenigingen en zorginstellingen strijden om de felbegeerde titel ‘Brabants Kampioen’.
Na het overlijden van Thijs Slegers, die als ambassadeur en mede-organisator nauw betrokken was bij deze activiteit, hebben wij onze medewerking en hulp voor dit fantastische evenement toegezegd!
Wij zetten onze Rebellen in met dit bijzondere maatschappelijke doel als teamcoach. Elk team krijgt zijn eigen Rebel als coach.
We zijn dan ook meer dan trots dat wij, mede dankzij de inzet van onze Rebellen, het Brabants Kampioenschap kunnen voortzetten! De volgende Rebellen, waaronder Luc Nilis, Royston Drenthe, Andy van der Meijde, Danny Koevermans, Leo Koswal, Ali Boussaboun en René van Dieren, zullen ook voor de komende editie weer tal van bekende coaches zijn die hun team naar de overwinning proberen te helpen. Deze editie telt acht deelnemende G-teams.

Bezoek de website van G-Beach soccer Brabant

Dienst Justitiële Inrichtingen

FC de Rebellen werkt al jarenlang samen met de Dienst Justitiële Inrichtingen. Zo zetten wij ons graag in voor gedetineerden die aan hun resocialisatieprogramma beginnen. Tijdens de theatertour van FC de Rebellen liepen verschillende gedetineerden stage achter de schermen bij ons, zodat zij terug kunnen keren naar de arbeidsmarkt met opgedane werkervaring en een positieve referentie. Onze Rebellen worden regelmatig ingezet voor lezingen en projecten om gedetineerden hoop en inspiratie te bieden voor een toekomst buiten de gevangenismuren.

Eenmaal per jaar nemen wij deel aan het EK voor gedetineerden in verschillende penitentiaire inrichtingen in Nederland. Op deze manier willen wij uitdragen dat ieder mens een tweede kans verdient!
Ook zijn we gestart met het project ‘FC de Rebellen Inside’ in de P.I. Alphen a/d Rijn. De DJI wilde een project starten om gedetineerden in aanloop naar hun invrijheidstelling meer tools te bieden waar zij op kunnen vertrouwen wanneer ze weer buiten staan. Dit hebben we gedaan aan de hand van acht vooraf opgestelde kernwaarden en door de groep gedetineerden elke week intensief te laten trainen met Ali Boussaboun. Het project duurde acht weken en alle gedetineerden ontvingen na afloop een officieel certificaat dat zij het project met succes hadden afgerond.

FC de Rebellen ondersteunt ook de campagne “er zit meer achter werken bij DJI” ( www.werkenbijDJI.nl ). Door de nauwe samenwerking hebben we ervoor gekozen om het logo en de URL van de campagne gedurende heel 2024 achter op ons shirt te dragen. We hopen dat door onze steun de personeelswerving een groot succes mag worden.

Bezoek de website van Werk via Sport Ex-Made 

Ook voor andere goede doelen zetten wij ons regelmatig in. Jaarlijks zijn er evenementen waarbij FC de Rebellen aantreedt. Mocht je meer informatie willen hebben of heb je vragen over jouw eigen maatschappelijk project?

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op